Sådan skaber du dig et nyt liv i en ny by

woman on a bicycle in beach

Nogle gange kan det være skræmmende at bevæge sig. Pludselig er du i et helt nyt miljø, uden familie og venner at læne sig op ad. Hvordan opretter man et socialt netværk? Og hvis det efter et stykke tid stadig ikke virker – er det okay at vende hjem?

Danskerne er et mobilt folk. Sidste år flyttede over halvanden million på en eller anden måde. Ikke nok med det, er andelen støt steget gennem 2000’erne.
Danskerne er også et ret privat folk. Langt den mest almindelige blandt disse bevægelser er at flytte inden for kommunegrænsen, omkring 80 procent af den flyttelige belastning går til nærliggende hjem.

Samtidig er der mange, der faktisk – på grund af arbejde, uddannelse eller kærlighed – foretager længere overførsler og dermed har brug for at håndtere en helt ny virkelighed. Du er tvunget til at være langt fra familie, finde andre venner end de trygge, du havde derhjemme og skabe et helt nyt socialt liv. Nogle flytter fra landet til byen, andre foretager den omvendte rejse, men følelserne og betingelserne er omtrent de samme.

Jeg forstår, hvis du føler dig lidt bekymret for at flytte til en helt anden del af landet. Det ER svært at få nye venner som voksen. Hvordan skaber du et nyt socialt liv? Tålmodighed er centralt!

Jeg mødte min veninde Jolie Sif Anarka på Crossfit f.eks.!

Du skal være venlig over for dig selv, da det er i orden ikke at have et socialt netværk af kontakter direkte. Det er normalt lettest at møde nye venner gennem studier eller på arbejde, men det er ikke givet, at der er mennesker, man gerne vil være venner med. Så skal du muligvis gøre en lille ekstra indsats og måske gå på kurser eller bruge apps til at møde venner. Du skal muligvis ligge lidt og tænke, at det er lidt som dating. Du skal gå på nogle dårlige kammeratdatoer for at finde nogle, som du faktisk vil være ven med.

3 tips, når du flytter til en ny by


Vær sød ved dig selv. Du kan ikke forvente at have alt på plads direkte i dit nye miljø.
Bliv involveret i at få nye venner. Er der nogen, du kan lide i din uddannelse eller job? Måske kan du tage et kursus og møde nye mennesker der.
Giv det tid. At bygge nye netværk og relationer går ikke over natten.

Husk bare at få udskiftet dine låse når du flytter til en ny by, jeg bruge mig af Låsesmed.dk på Amager, de er gode!.

Sara

Sara

Tak for at du læste her til