På denne måde får du et bedre indeklima hurtigt

woman on a bicycle in beach

Dårlig luft derhjemme kan forårsage træthed, hovedpine og andre helbredsproblemer. Et forkert indeklima kan også føre til materielle skader og dyre renoveringer. I denne guide fortæller vi dig, hvordan du kan evaluere dit indeklima, og hvordan du kan forbedre det.

Frisk og frisk luft er en forudsætning for, at vi har det godt. Mange mennesker lever i den tro, at indeklimaet er, hvad det er, og at det ikke kan påvirkes i særlig grad. Men alle har noget at vinde ved at gennemgå deres indeklima. Ikke mindst nu, hvor mange arbejder hjemmefra og indånder den samme luft fra morgen til aften.

Den luft, vi indånder, påvirker vores helbred

Der er mange problemer, der kan hænge sammen med manglende indeklima. For høj luftfugtighed kan føre til skimmel- og fugtskader. For lav kan føre til tørre øjne og tør hud. Hvis du har det for varmt derhjemme, kan det føre til kvalme, træthed og hovedpine. Er det for koldt, kan det derimod føre til hjerte-kar-sygdomme, lungeproblemer og påvirket blodtryk.

Et andet problemområde er forurening og partikler. Når vi indånder støvpartikler og bakterier, kan dit helbred blive påvirket negativt – især hvis du lider af astma og allergi. I modsætning til hvad mange tror, ​​er indendørs luft ofte mere forurenet end udendørsluft.

Dårlig ventilation kan ikke kun gøre mange af problemerne værre, men også give problemer i sig selv i form af træthed og hovedpine.

Ventilation til badeværelse

I nogle rum er ventilation en nødvendighed, for at undgå skade på inventar og bygning, f.eks. badeværelse. 

Læs mere: Om ventilation badeværelse

Affugter kan give hurtig midlertidigt bedre indeklima 

Affugteren hjælper dig med at holde luftfugtigheden på et sundt niveau. Ideel til garager, krybekældre, kældre og vaskerum.
Så du kan få bedre indeluft.
Når du har bekræftet din frygt og konstateret, at du faktisk har et problem med dårlig indeluft, er det tid til at tænke på en løsning og bestille affugter udlejning, eller købe en selv. 

Lej affugter hos en professionel 

For meget luftfugtighed kan føre til en række problemer både når det kommer til hjemmet og det personlige helbred. For at sænke luftfugtigheden skal du bruge en affugter. I hjemmet er kondensaffugteren som regel et godt valg. Det er baseret på princippet om, at luft suges ind og afkøles, så vandet i luften kondenserer. Den tørre luft ledes tilbage ud i rummet, mens fugten opsamles i en vandbeholder eller ledes ud i afløbet. Du kan også leje en affugter her

Sara

Sara

Tak for at du læste her til