Fugt i huset eller i lejligheden symptomer

woman on a bicycle in beach

Fugt i indeklimaet
Fugt er den største enkeltårsag til skader og problemer med indemiljøet i boliger. Fugtskader findes i cirka tre ud af ti hjem og i fire ud af ti skoler og børnehaver i Danmark. Og er der fugt og skimmelsvamp i en bygning, er der også risiko for, at dit helbred bliver negativt påvirket.

Folk har forskellig følsomhed
Mennesker påvirkes af fugt og skimmelsvamp på forskellige måder og er forskelligt følsomme. Nogle bliver ramt af helbredsproblemer med det samme, nogle bliver syge efter et stykke tid, mens andre ikke mærker noget. Hvorfor det er sådan vides ikke, men mange faktorer påvirker helbredet, for eksempel kost, stress og arv. Hvis du for eksempel er allergisk eller har astma, kan du være ekstra sensitiv og have problemer selv med lave niveauer af skimmelsvamp.

Børn er mere følsomme end voksne
I en bygning med fugt- og skimmelskader er der en større mængde forurening i den luft, man indånder, og børn er generelt mere følsomme over for forurening end voksne. En grund er, at deres kroppe ikke er fuldt udviklede, da hjernen, hormonsystemet og immunsystemet fortsætter med at udvikle sig efter fødslen.

Desuden når støvkorn og partikler lettere ned i lungerne hos børn end hos voksne, og der skal en mindre mængde skadelige stoffer til for at skade et barn, da børn er mindre i størrelse og stadig vokser.

Er du i tvivl om du har fugtproblemer, kontakt et firma som arbejder med fugtskader og vandskade.

Her er nogle gode links;

Sara

Sara

Tak for at du læste her til